Správa NP České Švýcarsko Vás srdečně zve na seminář, během kterého se účastníci seznámí s jedlými rostlinami brzkého jara a získají tipy na terénní vyučování v hodinách přírodopisu. Kurz se zaměřuje na mezioborové propojení přírodovědných disciplín (prvouka pro první stupeň, chemie, fyzika a biologie pro druhý stupeň) s praktickou aplikací v kuchyni/ při přípravě a konzumaci jídla.
Lektor: RNDr. et Mgr. Jana Vlková, autorka Květinové kuchařky a Notesu Květinové kuchařky
Součástí kurzu je i praktická část v terénu, hledání jedlých rostlin v okolí a tipy na jejich využití při přípravě pokrmů. Zajímavé informace k tématu najdete na webu: http://www.kytkykjidlu.cz/
Lektorka kurzu má akreditaci od MŠMT a účastnící obdrží certifikát.
Pro účastníky jsou zdarma připraveny studijní materiály, pracovní listy a ekovýchovné materiály vhodné do výuky, které vydává Správa NP České Švýcarsko.
Kurz je určen pro pedagogy ZŠ, studenty i lektory.
Na seminář je nutné se předem přihlásit. Občerstvení je zajištěno. S sebou vhodné oblečení do terénu.
Kontakt: j.judova@npcs.cz, 775 552 790
Při přihlašování uvádějte prosím:
Jméno, příjmení, titul, datum narození (kvůli certifikátu) a adresu školy. Dále telefonní číslo na účastníka kurzu, abychom mohli zajistit včasné předání informace, kdyby se kurz musel z nějakých závažných důvodů narychlo odvolat.
Akce je realizována v rámci projektu: Plšíkova učebna 2 – EVVO v NP České Švýcarsko, který je spolufinancován Státním fondem životního prostředí ČR na základě rozhodnutí ministra životního prostředí. www.mzp.cz, www.sfzp.cz;
